BiH

U protekla 24 sata

U Srbiji 13 umrlih i 383 novozaraženih, Brnabić kaže da protesti dolaze na naplatu

16/07/2020

Vlada je uvela dodatne mjere, obvezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom gdje nije moguće osigurati udaljenost od 1,5 metar

Trinaest ljudi u Srbiji umrlo je u protekla 24 sata od posljedica infekcije koroavirusom, a potvrđena su 383 nova slučaja, što je srbijanska premijerka u četvrtak povezala s protuvladinim protestima koji u Beogradu i nekoliko gradova traju deset dana.

“Sada se izvan svake sumnje vide posljedica protesta i masovna okupljanja dolaze na naplatu”, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

Dodala je kako se epidemiološka situacija polako smiruje u Šapcu i Novom Pazaru, ali da je najveći broj zaraženih i dalje u Beogradu.

Vlada je uvela dodatne mjere, obvezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom gdje nije moguće osigurati udaljenost od 1,5 metar. “Očekujem da će to donijeti rezultate”, rekla je Brnabić.

No, imunolog Srđa Janković je nešto oprezniji. “Postoji opravdana bojazan da se stvari mogu pogoršati, ali se to može spriječiti ako provodimo donijete mjere”, rekao je.

Prema podacima ministarstva zdravstva, od početka epidemije 6. ožujka u Srbiji je umrlo 442 ljudi, a zarazilo ih se 19.717.

Zbog rasta broja zaraženih, građanima Srbije granice su privremeno zatvorile Bugarska i Italija, a Austrija je zabranila slijetanje zrakopolova iz te zemlje, prenosi Hina.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.