Iznenađenje sezone

Ajaxova škola fudbala izbacila aktuelnog prvaka Evrope

vinicius

Nakon što je poražen sa 2:1 u prvom meču pred domaćom publikom, Ajax je u revanšu osmine finala na stadionu “Santiago Bernabeu” napravio veliko iznenađenje i rezultatom 4:1 slavio protiv velikog Real Madrida te se plasirao u narednu fazu takmičenja

Ajax i Tottenham su nakon večerašnjih revanš mečeva Lige prvaka izborili plasman u četvrtfinale ovog takmičenja, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je poražen rezultatom 2:1 u prvom meču pred domaćom publikom, Ajax je u revanšu osmine finala na stadionu “Santiago Bernabeu” napravio velike iznenađenje i rezultatom 4:1 slavio protiv velikog Real Madrida te se plasirao u narednu fazu takmičenja.

Strijelci za Ajax su bili Hakim Ziyech u 7., David Neres u 18., Dušan Tadić u 62. i Lasse Schone u 72. minuti, dok je jedini gol za Real postigao Marco Asensio u 70. minuti igre.

Tottenham, koji je u prvoj utakmici u Londonu upisao visoku pobjedu sa 3:0, večeras je u gostima pobijedio Borussiju Dortmund rezultatom 1:0 za plasman u četvrtfinale.

Pogodak za Tottenham je postigao Harry Kane u 49. minuti.

U srijedu su na programu još dva uzvratna meča osmine finala, a sastaju se FC Porto – AS Roma i Paris SG – Manchester United.