Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Karnevalski pir

U Čapljini spaljena lutka s likom Željka Komšića

Krnjeval-spaljen-1

U čapljinskom naselju Trebižat HKUD ”Seljačka sloga” organiziralo je čitanje optužnice i spaljivanje Marka Krnjevala, odnosno Željka Komšića

Željko Komšić bio je na ovom izdanju tzv. maškara u Čapljini i Ljubuškom glavna inspiracija. Nakon parade ksenofobije i uvreda, njegova lutka je zadnjeg dana spaljena.

Spaljivanjem Marka Krnjevala, koji je ove godine bio prikazan u liku Željka Komšića, spušten je zastor na 55. Pokladne dane ”Trebižat-Čapljina 2019”.

U čapljinskom naselju Trebižat HKUD ”Seljačka sloga” organiziralo je čitanje optužnice i spaljivanje Marka Krnjevala, odnosno Željka Komšića.

“Kriv je, prema sucima, za mnogo toga – od toga što se most u Klepcima kod Čapljine gradi duže nego Pelješki, preko toga što se Čapljinci voze samo u kružnim tokovima, pa sve do toga što je Komšića u Predsjedništvo izabrao Đelo Hadžiselimović. Krnjeval, odnosno Komšić, osuđen je tako jednoglasno na kaznu spaljivanjem, a uz tužnu povorku zapaljen je na igralištu kod Doma kulture u Trebižatu”, prenosi Bljesak.