Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Ajaxu se “ukazao” Lucas Moura, gledaćemo englesko finale u Madridu

moura (1)

U 86. minutu, nakon kornera, lopta je stigla do usamljenog Vertonghena, koji je s pet metara glavom pogađa prečku gola Onane

Tottenham je izborio svoje prvo finale Lige prvaka u klupskoj istoriji. Heroj je Lucas Moura. Nakon 0:1 u Londonu, Spursi su slavili 3:2 u revanšu protiv Ajaxa i zasluženo prošli dalje.

Poveo je Ajax već u petom minutu golom de Ligta, koji je tako postao tek četvrti tinejdžer koji je tresao mrežu u polufinalu Lige prvaka.

U 35. minutu usliejdio je novi šok za tim iz Londona. Nakon nekoliko propuštenih šansi kaznio ih je Ziyech, na asistenciju Tadića.

Činilo se da za Totteham nema povratka, a onda je uslijedilo nepuna četiri minuta kao iz horora za Ajax. Lucas Moura je prvo pogodio u 55. minutu, a onda 204 sekunde kasnije još jednom za izjednačenje na 2:2. Tottehamu je trebao jedan gola za prolaz dalje.

U 86. minutu, nakon kornera, lopta je stigla do usamljenog Vertonghena, koji je s pet metara glavom pogađa prečku gola Onane! Lopta mu se vratila, ali njegov novi udarac je ispred gol-linije izblokirala odbrana Ajaxa!

U sudačkoj nadoknadi i Ajax je mogao do pobjede, ali je Lloris sjajno odbranio udarac Ziyecha. A, onda se opet ukazao Lucas Moura, 15 sekundi prije kraja.

U finalu Lige prvaka u Madridu, na stadionu Santiago Bernabeu igrat će Liverpool i Tottenham. Finale Lige prvaka igra se 1. juna.