Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

primera

Ako Messi ode idućeg ljeta, Barca će ga plaćati još četiri godine

messi

Od igrača je traženo drastično smanjenje plata. Nakon nekoliko propalih pokušaja, svlačionica je prihvatila smanjenje primanja za 122 miliona eura

Poslije višemjesečnih pregovora i natezanja, konačno je sve dogovoreno između Barcelone i njenih prvotimaca o smanjenju plaća zbog finansijske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa koja je uzdrmala katalonski klub.

Od velikih klubova, Barca je najgore prošla u koroni jer je ionako bila u nestabilnoj finansijskoj situaciji i na klimavim nogama. Korona je iskru pretvorila u finansijski požar uz krizu upravljanja klubom i ostavke rukovodećeg aparata.

Ne samo da je morala pokloniti rivalima Suareza, Vidala i Rakitića zbog visokih ugovora (ukupno inkasirala bijednih 1.500.000 eura za njih trojicu), nego je morala prodavati i mlade igrače poput Semeda i Arthura. Džaba je pustila i Rafinhu, poslala na posudbe Waguea, Todiboa, Mirandu…

I opet svi ti potezi nisu bili dovoljni za finansijski balans. Od igrača je traženo drastično smanjenje plata. Nakon nekoliko propalih pokušaja, svlačionica je prihvatila smanjenje primanja za 122 miliona eura.

Konkretno, dogovor je da se za tih 122.000.000 eura smanje primanja igrača isključivo u ovoj sezoni. Igrači ne opraštaju dugove, nego su prihvatili da se isplata te razlike reprogramira u sljedeće četiri godine. Nezavisno od toga kad im ističu ugovori.

Leo Messi će tako biti slobodan na ljeto i ako ode, Barcelona će mu smanjen iznos od njegovih 100 miliona eura, koliko iznosi njegova bruto godišnja plaća, isplatiti u sljedeće četiri godine.

Ovaj dogovor vrijedi za sve igrače prve i druge ekipe, s tim što igračima iz B tima koji zarađuju 150.000 eura ili manje po sezoni neće rezati ništa. Na kraju, ovaj dogovor će morati da ratificirati i novi predsjednik poslije izbora 24. januara.

Barcelona je trenutno 8. na tabeli. Večeras je očekuje zaostala utakmica i to protiv lidera na tabeli, Real Sociedada. Katalonci su, uprkos lošoj formi i trenutnom položaju na tabeli FAVORITI.

Kladionica MOZZART na pobjedu Barce, uz tri gola na utakmici, nudi kvotu 2,35.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenje sve kvote MOZZART za susret Barcelona – Real Sociedad možete pogledati OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore