farska ostrva

Ako se nakon ovoga ne proda, neće nikada

New Project (59)

Najluđih 13 minuta u karijeri Justinussen je završio u 21. kad je fantastičnom solo akcijom i još boljim udarcem s 15-ak metara zakucao loptu u rašlje

Nakon što je prošao glavni val koronavirusa, nogomet se polako vraća na evropske terene.

Nastavila se Bundesliga, uskoro će još nekoliko takmičenja, a već tri kola odigrana su u ovogodišnjem prvenstvu Farskih ostrva. Ta liga možda ne spada u najatraktivnije u Evropi, ali jučer se na utakmici Argir – HB dogodilo nešto zaista rijetko viđeno.

Gosti su slavili 5:0, a četiri gola (i jednu asistenciju) upisao je 21-godišnji napadač Adrian Justinussen. Ne bi ni to bila toliko velika vijest da Justinussen nije sva četiri gola zabio u 13 minuta. A čak tri od svoja četiri gola Justinussen je postigao iz slobodnih udaraca, a jedan sa čak 40 metara.

Justinussen je u 5. minuti asistirao Dalbudu za vodstvo HB-a, a tri minute kasnije zabio je strašnim udarcem iskosa s lijeve strane s 22 metra. Pomogao mu je malo i domaći golman koji je loše reagirao, baš kao i u 12. minuti kad je Justinussen zabio iz slobodnjaka s desne strane s 20-ak metara.

Gosti su u 16. dobili crveni karton, ali to nije spriječilo HB-ovog napadača da minutu kasnije sa 40 metara još jednom probije Eydesteinssona, kojeg je ovaj put prevario i živi zid od kojeg se lopta nezgodno odbila. Konačno, najluđih 13 minuta u karijeri Justinussen je završio u 21. kad je fantastičnom solo akcijom i još boljim udarcem s 15-ak metara zakucao loptu u rašlje za, pokazalo se, konačnih 5:0.

S obzirom da je još uvijek vrlo malo liga koje su počele, ludih 13 minuta Justinussena obišlo je svijet.