Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Akrapović: Pokušat ćemo nametnuti naš sistem i osvojiti važne bodove

bruno akrapovic
Foto: Fena

Predstavnici FK Sarajevo su otkazali dolazak na današnju konferenciju za medije koja je trebala biti zajednička

Gradski derbi između fudbalskih klubova Željezničar i Sarajevo bit će održan ovog vikenda na stadionu „Grbavica“ u okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Željezničara Bruno Akrapović najavio je ovaj duel na današnjoj konferenciji za medije, te istaknuo da je gostujuća pobjeda njegovog tima protiv Sloge ekipi donijela potrebnu dozu samopouzdanja. Ističe da u taboru Željezničara respektuju ekipu Sarajeva, ali vjeruje da „plavi“ mogu upisati novi trijumf ako pokažu odgovarajuću dozu želje i energije.  

Nije želio kazati nešto više o taktici koju će primjeniti protiv gradskog rivala, međutim, istaknuo je da njegovi igrači mogu odgovoriti na sve zahtjeve koje pred njih postavi.

– Sposobni smo igrati u više sistema, igrači se znaju adaptirati. Komuniciramo o tome, ali sigurno je da se nećemo prilagođavati protivniku. Tražit ćemo slabosti u njihovoj igri i pokušati nametnuti naš sistem nogometa – naveo je strateg Željezničara.

Osvrnuo se i na derbi odigran na istom stadionu prije mjesec dana kada je Željezničar slavio s 3:0. Kako je kazao, stanje s ekipama tada i danas se ne može porediti i vjerovatno će i ovaj derbi odlučiti detalji i nijanse na terenu.

– Čini se kao da je godina prošla od tog derbija i naše pobjede. Mnogo toga se u međuvremenu desilo. U Sarajevu je sada mnogo bolja atmosfera i igraju drugačije. Morat ćemo greške svesti na minimum jer ovakve utakmice odlučuju nijanse. Bitno je da naši igrači shvataju da nismo slabiji od drugih i da će slavit ko bude spremniji i odlučniji – izjavio je Akrapović.

Predstavnici FK Sarajevo su otkazali dolazak na današnju konferenciju za medije koja je trebala biti zajednička. Akrapović je kazao da mu je žao što trener „bordo“ tima Simon Rožman nije tu da „u dobroj atmosferi i kroz šalu skautiraju utakmicu“.

“Nama bi pobjeda vrijedila šest bodova”

Kapiten Željezničara Sulejman Krpić vjeruje da prošli derbi u kojem je Željezničar uvjerljivo slavio treba biti smjernica njegovim saigračima na koji način u nedjelju trebaju nastupiti protiv gradskog rivala.

– Mislim da svi shvataju da moramo dati 100 posto od sebe kada izađu na teren. Nama bi pobjeda vrijedila šest bodova. Očekujem težak meč protiv jakog protivnika, ali vjerujem u pobjedu pred našim navijačima – rekao je Krpić i dodao da bi želio da svoj 100. nastup u dresu Željezničara obilježi golom.
 
Derbi Željezničar – Sarajevo će biti odigran u nedjelju od 20 sati na stadionu „Grbavica“.