Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Došao u Belgiju

Alen Halilović ima novi klub, igrat će zajedno sa Zmajem

halilovic

“Želim igrati i pokazati svima što mogu napraviti na terenu. Zato sam došao u Standard”, rekao je Halilović.

Alen Halilović službeno je predstavljen u Liègeu. Kapiten mlade hrvatske reprezentacije stigao je nakon neuspješne avanture u Milanu na polugodišnju posudbu u Standard za koji nstupa naš reprezentativac Gojko Cimirot.

”Prve impresije o navijačima? Fantastični su. Mislim da nikad nisam vidio takvu atmosferu”, okupljenim novinarima rekao je nogometaš koji je u karijeri bio član triju evropskih prvaka – Barcelone, HSV-a i Milana.

Halilović je u nastavku razgovora pričao o svojoj karijeri i secirao je razloge zbog kojih je s 22 godine promijenio čak šest klubova otkako je prije pet godina napustio Dinamo.

S 18 godine stigao je poziv s Camp Noua. Hrvatski tinejdžer dobio je priliku o kojoj maštaju svi klinci na svijetu koji igraju nogomet – biti u istoj ekipu s Leom Messijem. Halilović priznaje da takvu priliku nije mogao propustiti, iako je bio svjestan da se tamo neće naigrati.

Prošlog ljeta Rossoneri su doveli Halilovića nadajući se da će se njegov talent napokon pokazati. Međutim, to se nije dogodilo. Gattuso nije imao strpljenja za mladog veznjaka i Halilović je u dresu Milana odigrao samo dvije utakmice, obje u Evropa ligi protiv Dudelangea. Halilovića su novinari pitali zašto nije dobio šansu na San Siru.

”To morate pitati gospodina Gattusa”, nasmijao se novi igrač belgijskog kluba i nastavio:

“Razgovarali smo nekoliko puta i on mi je rekao da voli igrače poput mene, ali rekao mi je da sam još mlad i da se moram prilagoditi načinu rada u Milanu i taktički napredovati. Mogao sam ostati i čekati priliku, ali to mi nije bio cilj. Želim igrati i pokazati svima što mogu napraviti na terenu. Zato sam došao u Standard. Dolazak u Belgiju ne smatram velikim korakom unatrag. Prije nego što sam potpisao ugovor, gledao sam neke utakmice belgijskog prvenstva, fokusirao sam se na način igre Standarda i mogu slobodno reći kako sam došao ovdje da bih osvojio naslov prvaka”, zaključio je hrvatski nogometaš, prenosi Index.hr.