Alex Sandro prihvatio ponudu Chelsea

pjanic-sandro

Chelsea je prije desetak dana ponudio Juventusu 65 miliona eura za Alexa Sandra. Italijanski prvak ponudu je odbio uz poruku “dajte koji milion više”. Chelsea se nije želio zalijetati dok nije dobio potvrdu da je Brazilac zaista zainteresiran za prelazak na Stamford Bridge.

No agenti su Conteu potvrdili da bi Sandro itekako došao u Chelsea, a Juventus je poručio “Ako on hoće ići, vaš je”. Alex Sandro pristao je na Chelseajeve uvjete koji nisu poznati, i još samo preostaje da se klubovi dogovore oko visine odštete.

Iako je Juventus odbio inicijalnu ponudu, Corriere dello Sport piše da će se sigurno dogovoriti za oko 70 miliona eura. Tako će ekipa iz Torina ostati bez obojice bočnih igrača koji su bili jedni od ključeva odlične Juventusove sezone. Dani Alves otišao je u Manchester City, a Alex Sandro je već na vratima engleskog prvaka.

Kako će Juventus pokrpati rupe na bokovima još nije poznato, no Italijani tvrde da će dovesti Matteu De Sciglija iz Milana i Mattea Darmiana iz Manchester Uniteda.