Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon tehno partija, mladić u Zenici uhapšen pa umro u policijskom vozilu

policija zenica
Ilustracija

Jedna muška osoba je preminula nakon ‘tehno zabave’ koja je protekle noći organizirana na planini Smetovi, osam kilometara udaljenoj od Zenice.

U jutarnjim satima, oko 06.45 sati, dežaurna ekipa Službe hitne medicinske pomoći Zenica je telefonom obavijestila Policijsku stanicu Crkvice u Zenici da se “jedna muška osoba popela na sanitetsko vozilo, koje se sa medicinskom ekipom nalazilo tokom cijele noći na Smetovima, gde se, u organizaciji Udruženja ljubitelja elektronske muzike “Promo tim SG” Zenica, održavao koncert elektronske muzike, te da demolira i oštećuje sanitetsko vozilo”.

Na osiguranju ovog skupa su tokom noći bili i policijski timovi, koji su nakon ove dojave intervenisali u okviru svojih nadležnosti.

Prilikom intervencije, policijski službenici su lišili slobode navedenu osobu, koja je sprovedena u Policijsku stanicu Crkvice i prilikom dolaska pred policijsku stanicu privedena osoba je u vozilu izgubila svijest. Odmah je pozvana ekipa Službe hitne medicinske pomoći u Zenici, a dežurni ljekar je nakon dolaska kostatovao smrt osobe.

Tokom obavljanja uviđajnih radnji dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva ZDK Jelena Bošnjak dala je nalog da se tijelo preminule osobe preveze na Odjel za prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Prema uputama i nalozima dežurne tužiteljice, inspektori kriminalističke policije MUPZDK-a poduzimaju aktivnosti na utvrđivanju identiteta preminule osobe i na utvrđivanju okolnosti pod kojima se dogodila smrt.