Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na posudbi u interu

Alexis Sanchez: Ne žalim što sam došao u Manchester United

sanchez

United je u tom trenutku rastao, kupovali su igrače da bi ponovo osvajali trofeje. Želio sam da im se pridružim i osvojim sve. Ne žalim što sam otišao tamo, rekao je Sanchez

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez ovog ljeta je sa Old Trafforda otišao na jednogodišnju posudbu u milanski Inter, ali je za britanske medije izjavio da niti jednog trenutka nije zažalio što je prije 19 mjeseci došao u Manchester United, prenosi Anadolu Agency (AA).

U tom periodu od dolaska iz Arsenala nije se naigrao, a bio je najplaćeniji fudbaler kluba sa mjesečnom platom od 400.000 funti (oko 440.000 eura).

“Veoma sam sretan što sam došao u Manchester United. Uvijek sam to govorio. To je najtrofejniji klub u Engleskoj. Kada sam stigao u Arsenal bilo je fantastično, bio sam sretan, ali United je u tom trenutku rastao, kupovali su igrače da bi ponovo osvajali trofeje. Želio sam da im se pridružim i osvojim sve. Ne žalim što sam otišao tamo“, jasan je 30-godišnji Sanchez.

Čileanski napadač ovog ljeta je igrao veoma dobro za reprezentaciju na Copa Americi i očekivao je da će se izboriti za minutažu u klubu. Međutim, nije odigrao niti jednu utakmicu ni u pripremnom periodu, a ni kada je počela sezona. Iz kluba su kao obrazloženje naveli da je povrijeđen.

“Sretan sam kada igram za reprezentaciju. Bio sam sretan u Manchester Unitedu, ali sam prijateljima uvijek govorio da želim da igram. Kada bi dopustili da igram davao bih sve od sebe. Dešavalo se da igram 60 minuta, a onda u sljedećoj utakmici ne bih nikako igrao, nisam znao razlog. Poslije Copa Americe sam se dobro osjećao. Mislim da sam tamo dobro igrao. Nakon toga zavisilo je od trenera hoću li igrati. On zna zašto nisam igrao, a ne ja“, istakao je Sanchez.

Tokom karijere Sanchez je igrao Cobrelou, Udinese, Colo-Colo, River Plate, Barcelonu, Arsenal i Manchester Unuted. Za “crvene đavole“ je odigrao 45 utakmica i postigao pet golova. U dresu reprezentacije Sanchez je nastupio 130 puta uz 43 pogotka.