Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Allegri: Imam dva problema, jedan je Pjanić, a drugi Buffon

allegri – pjanic

Trener Juventusa Massimiliano Allegri kazao je kako su Miralem Pjanić i Gianluigi Buffon upitni za utakmicu protiv Olympiakosa, ali i da će “Gonzalo Higuain sigurno zaigrati”.

Bianconeri trebaju pobjedu u Grčkoj kako bi bili sigurno završili među 16 ekipa koje će i na proljeće igrati Ligu prvaka, ali do tog cilja možda će morati bez dva ključna igrača.

“Higuain će igrati sutra, dobro se osjeća i fizički i psihički”, objasnio je Allegri na presici uoči utakmice.

“Sutra će i Mandžukić biti na raspolaganju, no postoje dva problema o kojima ću odluku donijeti tek uoči utakmice. Jedan je Buffon, a drugi Pjanić”, kazao je Allegri.

“Pjanić ima problem s mišićem, a Buffon sa listom. Vidjećemo sutra, neću previše riskirati. Ako Gigi ne igra onda će Szczesny braniti”, kazao je Allegri.

“Sutra je velika utakmica sezone, ima vremena za oporavak u ligi, ali sutra moramo biti pravi, jer nema popravnog. Moramo pobijediti, inače riskiramo da dođemo u situaciju da ispadnemo, ne možemo čekati rezultat utakmice Barcelone i Sportinga”.

U slučaju da Juventus ne pobijedi u Grčkoj, a Sporting savlada Barcelonu na Camp Nou, Stara dama bi se oprostila od Lige prvaka. Teško, ali ipak moguće. Zato Allegri ne želi ništa prepustiti slučaju.

Na pitanje hoće li Paulo Dybala odmarati sutra, Allegri nije ostavio nikakvu sumnju.

“Igrali smo prije četiri dana, pa smo imali dosta vremena za oporavak. Imamo dosta vremena da se oporavimo i za utakmicu s Interom, a neki su igrači igrali manje od ostalih. Sutra je još jedan važan test za Dybala, jer je on igrač koji se ne može zadovoljiti onim što je učinio, mora mnogo više tražiti od sebe. On je važan igrač, a onaj koji bi trebao biti odlučujući u utakmici protiv Olympiakosa”, kazao je Allegri.