Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

juventus

Allegri: Nisu mi rekli direktno, ali sam znao da neću biti trener

allegri

Još nije poznato ko će ga naslijediti ni gdje će Allegri nastaviti karijeru

Massimiliano Allegri na kraju sezone napušta Juventus nakon što je s njim osvojio pet “scudetta” zaredom. No, glavni cilj Stare dame bila je Liga prvaka i Allegri ga nikada nije ostvario.

Iako je u dva navrata uspio doći do finala, pehar nije dospio u vitrine torinskog kluba, a Allegri je zbog toga dobio otkaz.

Čelnici Juventusa su se nakon ovogodišnjeg neuspjeha u Ligi prvaka odlučili iskusnom stručnjaku zahvaliti na saradnji. Pred njim je još jedno kolo u Serie A, a onda definitivno napušta Staru damu.

Još nije poznato ko će ga naslijediti ni gdje će Allegri nastaviti karijeru. Priznao je da ima nekoliko ponuda te da sigurno neće uzimati godinu dana odmora, nego želi odmah nastaviti posao u nekom drugom klubu.

“S predsjednikom sam pričao poslije Ajaxa i imali smo plan nastaviti saradnju, ali u posljednjih šest sedmica smo se razilazili u mišljenjima. Nismo pričali o ugovoru, ali sam shvatio da je za Juventus najbolje da se nešto promijeni. U suprotnom, već u septembru ili oktobru bismo imali nove probleme i najbolje je otići kada je situacija još uvijek prilično dobra”, kazao je Allegri pa dodao:

“U petak ujutro sam dobio informaciju da neću ostati u Juventusu. Imali smo razgovor u četvrtak i već tada sam znao da više neću biti trener Juventusa. Nisu mi ništa rekli direktno, ali sam znao. Neću uzimati nikakav odmor i odmah se na ljeto želim vratiti treniranju. Za mene je ovo posao s velikim uzbuđenjem i veoma brzo ću se javiti.”