Trener Juventusa

Allegri otkrio zašto nekada Pjanića ostavi na klupi

Juventus v Sporting CP – UEFA Champions League

Kako stvari stoje Pjanić se oporavio od povrede, zbog koje je propustio prijateljsku utakmicu Španija – BiH

Massimiliano Allegri, trener Juventusa uoči nastavka italijanske Serije A izrekao je hvalospjeve na račun bh. fudbalskog reprezentativca Miralema Pjanić, za kojeg je kazao da je izbacio sve nedostatke iz svoje igre, prenosi Anadolu Agency (AA).

Juventus će se u prvom susretu, nakon reprezentativne pauze, na domaćem terenu sastati sa SPAL-om. Kako stvari stoje Pjanić se oporavio od povrede, zbog koje je propustio prijateljsku utakmicu Španija – BiH, i biće na raspolaganu Allegriju.

“Sami Khedira je izvan stroja, Emre Can se oporavlja i za par sedmica će biti na raspolaganju. Blaise Matuidi nam se priključio nakon tri dana odmora koje sam mu dao. Idemo s onim što imamo na raspolaganju, ali nismo u vanrednom stanju. Tim je dobro i psihički i fizički“, kazao je Allegri za italijanske medije i dodao:

“Pjanić je izbacio sve nedostatke iz svoje igre i sada je vrhunski fudbaler. Ima viziju, igra lijepo i imao je sjajnu utakmicu u Milanu, gdje je pokazao svoj domet. Također, osvaja lopte, što nam omogućava da izvedemo kontra napad. Ponekad ga ostavim na klupi kako bi se oporavio, a i tu je i Rodrigo Bentancur koji brzo napreduje“.

Pjanić od dolaska u Juventus iz Rome u ljeto 2016. godine igra sjajno. Odigrao je 106 takmičarskih utakmica za “staru damu“ i postigao 18 golova. U dresu BiH 28-godišnji veznjak do sada je nastupio 83 puta uz 12 pogodaka.