Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alves se oprostio od Barcelone: Odlazim, ali vratit ću se

Dani Alves

Dani Alves odlučio je napustiti Barcelonu, a od katalonskog kluba oprostio se emotivnim pismom.

“Za mjesec dana bit će tačno osam godina otkako sam stigao u Barcelonu. U ovom dresu postigao sam najveće uspjehe svoje karijere. Od prvog dana, od prvog treninga pod vodstvom Pepa Guardiole pa sve do zadnjeg dana ove sezone imao sam sreću uživati igrajući s velikom strašću za ovaj klub.

U meni su stotine slika s Camp Noua, s ulica Barcelone i osjećam veliku čast i privilegiju što sam mogao nositi dres najboljeg kluba na svijetu. Mogao bih jednog po jednog nabrajati sve divne osobe koje su mi pomagale ovdje sve ovo vrijeme, ali kao što ni u svlačionici Barcelone nema mjesta za individualnost, tako ću i ovdje izraziti zajedničko hvala svima!

Svi zajedno pobjeđujemo i svi zajedno gubimo. Svima veliko hvala, ali sada je vrijeme za novi izazov u karijeri. U životu treba znati kada je kraj, a ovo je moj trenutak da odem. Odlazim, ali vratit i vraćat ću se uvijek”, napisao je Alves.

Barcelona mu se zahvalila na svemu i navela da je njegova predanost i dobra narav osvojila sve navijače, te je pozvala Brazilca da se na početku sljedeće sezone oprosti od navijača.

Alves je nedavno viđen u Parizu, ali favorit za njegovo dovođenje je talijanski prvak Juventus.

https://www.youtube.com/watch?v=5XRPBqDMPrU