Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Analiza Goala: Hajrović sebičan, Gojak izgubljen

hajrovic

Zanimljiva su bila zapažanja novinara Goala koji je analizirao pojedinačne nastupe fudbalera Dinama u remiju sa Hapoel Beer Shevom u pretkolu Lige prvaka. Ponovo su nastupila trojica bh. fudbalera – Izet Hajrović, Amer Gojak, Emir Dilaver, dok je Armin Hodžić ostao na klupi. Luka Menalo nije nio u kombinaciji za meč.

Sva trojica bh. fudbalera dobili su prilično negativne kritike – Dilaver da se loše postavljao, Gojak da se izgubio, a Hajrović da je sebičan.

– Gojak je počeo dobro i agresivnim pristupom oduzeo nekoliko lopti Hapoelu, a onda se malo izgubio. Lutao u oba smjera, trčao puno, a dao jako malo. Nešto bolji u nastavku, napravio velik posao kod drugog pogotka modrih, stoji u opisu igre mladog bh. asa.

Hajrović je bio strijelac i ovog puta.

Još jednom – suviše sebičan. Njegovi kvaliteti nisu sporni, ali kada u situaciji pet na dva pred suparničkim golom šutira s 25 metara – nešto ne štima. U par navrata zbog toga ozbiljno naljutio svoje suigrače. U drugom dijelu više surađivao sa suigračima, pa zabio za 2:2, navedeno je.