Trener Real Madrida

Ancelotti: Benzema me iznenadio odlukom o odlasku

Foto: Screenshot/ YouTube
Carlo Ancelotti

“Svjestan sam da sam trenirao jednog od najboljih igrača na svijetu. Kompletan igrač, dobar čovjek… “, rekao je Carlo Ancelotti

Trener fudbalera Real Madrida Carlo Ancelotti rekao je da je odluka francuskog napadača Karima Benzeme da nakon 14 godina napusti klub bila iznenađenje za sve u klubu.

“To je bilo iznenađenje za sve nas… Došao je kod mene u nedjelju ujutru da mi kaže da je donio odluku i ja sam mu odgovorio da to poštujem”, rekao je Ancelotti nakon jučerašnje utakmice protiv Athletic Bilbao, prenijela je Beta.

Upravo je meč protiv Bilbaa, u posljednjem kolu Primere, bio i posljednji meč koji je Benzema odigrao u dresu “kraljevskog” kluba. Real je odigrao 1:1 sa Bilbaom, a Benzema je bio strijelac tog gola.

“Zaslužio je pravo da odlučuje šta želi da radi. Treba mu zahvaliti na svemu što je uradio za ovaj klub. On je legenda ovog kluba, ući će u historiju Reala… Svjestan sam da sam trenirao jednog od najboljih igrača na svijetu. Kompletan igrač, dobar čovjek… Ne možemo da budemo sretni što nas napušta, ali moramo poštovati njegovu odluku”, rekao je Ancelotti.

Karim Benzema je u Real Madridu bio od 2009. godine i sa tim klubom je osvojio rekordnih 25 titula. Između ostalog sa Realom je pet puta bio prvak Evrope i svijeta, a osvojio je i četiri titule u Primeri.