Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ancelotti: Debi na ”Alianz areni” bio je kao prvi dan u školi

ancelotti

Italijanski trener Carlo Ancelotti kaže da se uoči svog sinoćnjeg debija na klupi Bayern Minhena na ”Alianz areni” osjećao kao kada se sprema za prvi dan u školi.

Ancelotti je uspješno debitovao i to pobjedom protiv Manchester Cityja, tim koji sada vodi Josep Pep Guardiola, njegov prethodnik na klupi bavarskog tima. Strijelac za trijumf Bayerna rezultatom 1:0 bio je mladi njemački reprezentativac Erdal Ozturk u 76. minuti.

”Bio sam uzbuđen kao pred moj prvi dan u školi. Poznajem i navijače Bayerna i stadion. Atmosfera je bila fantastična i vjerujem da možemo postići mnogo toga zajedno. Imali smo prilično dobar početak u pogledu naše igre. Naravno da je uvijek teško igrati protiv jakog protivnika kakav je Manchester City. S obzirom da je utakmica igrana u ranoj fazi priprema odigrali smo dosta dobro. Pokazali smo da smo trenutno u solidnom stanju, ali imamo vremena da sve to još poboljšamo”, kazao je Ancelotti za njemačke medije.

Ancelotti je u svojoj sjajnoj trenerskoj karijeri vodio Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain i Real Madrid. Ovajao je naslove šampiona Italije, Engleske i Francuske, a na krov Evrope se popeo dva puta sa Milanom i jednom sa Realom.