Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Napolija

Ancelotti: Liverpool je moguće kontrolisati; Klopp: Nismo bili baš briljantni

Ancelotti klopp

Trener Napolija Carlo Ancelotti je kazao kako od ekipe očekuje i bolje igre u domaćoj ligi, gdje im i ne ide baš najbolje

Trener Napolija Carlo Ancelotti je nakon remija protiv Liverpoola izjavio da su pokazali da je moguće kontrolisati englesku ekipu i odigrati dobar meč protiv njih.

“Imaju vrhunski kvalitet, ali ih je moguće kontrolisati na malom prostoru“, kazao je Ancelotti novinarima, dodajući kako je zadovoljan remijem od 1:1.

“Nije baš lagano odigrati neriješeno na njihovom stadionu. Držali smo se zajedno i to je ono što je najvažnije. Bila je to dobra utakmica. Osvojili smo bod i ostali u utrci za plasman iz grupe, pa čak i za prvo mjesto u grupi“, rekao je Ancelotti.

Istakao je kako od ekipe očekuje i bolje igre u domaćoj ligi, gdje im i ne ide baš najbolje.

“U Seriji A nismo dovoljno skoncentrisani i posvećeni. Morat ćemo više raditi na tome. Vjerujem da će nam dobre igre u Ligi prvaka pomoći da bolje igramo i u domaćoj ligi“, kazao je trener Napolija.

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, izjavio je nakon remija sa Napolijem da su taktičke prilagodbe Carla Ancelottija otežale posao njegovom timu.

“Nismo bili baš briljantni ali smo ipak uspjeli vršiti pritisak na Napoli“, kazao je Klopp novinarima.

Istakao je da u ekipi Napolija nakon remija osjećaju kao da su već izborili plasman.

“Možda tako i bude, ali u posljednjem meč u grupi igraju sa Genkom”, dodao je njemački stručnjak, napominjući da je Napoli ipak odigrao odličan meč na Anfieldu.

“Nisam baš bio zadovoljan našom igrom u posljednjih 15 minuta prvog poluvremena. Drugi dio igre je bio dosta intenzivan i naravno ne baš tako lagan. Zaista su dobro branili svoj gol“, kazao je Klopp.

Naglasio je da svakako očekuje dobru igru u posljednjem kolu protiv Salzburga.

“Pokušat ćemo pobijediti tamo. To je naš cilj“, rekao je Klopp.

Poslije 5. kola, lider grupe E je Liverpool sa 10 bodova, Napoli ima 9, Salzburg 7, a Genk samo jedan osvojen bod.