Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ancelotti odbio ponudu da preuzme reprezentaciju Saudijske Arabije

Ancelotti1902

Italijanski trener Carlo Ancelotti odbio je ponudu da vodi fudbalsku reprezentaciju Saudijske Arabije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Nekadašnji trener evropskih velikana Paris Saint-Germaina, Chelseaja, Real Madrida, Bayerna, Juventusa i Milana, prema navodima italijanskih medija, je glavni kandidat za nasljednika Edgarda Bauze, koji je nedavno dobio otkaz. Međutim, uprkos bogatoj novčanoj ponudi Ancelotti nije previše zainteresovan za vođenje Saudijaca. Također, proslavljeni trener na čekanje je stavio ideju da preuzme reprezentaciju svoje domovine, sve dok ne bude izabran novi predsjednik Fudbalskog saveza Italije.

Klupa Saudijske Arabije je prilično vruća, jer je ovu reprezentaciju kroz kvalifikacije prvi put nakon 12 godina na Svjetsko prvenstvo odveo Holanđanin Bert van Marwijk. No, zbog neslaganja sa rukovodstvom Saveza odlučio je napustiti poziciju selektora. Potom je angažovan Bauza koji je senzacionalno dobio otkaz, nakon svega dva mjeseca. Argentinac je bio selektor u pet prijateljskih utakmica koje su odigrali Saudijci.