Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ancelotti: Povezuju me s Hrvatskom, Kinom, Chelseajem…

Carlo Ancelotti

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti je, nakon što je nedavno smijenjen u Bayern Minhenu, potvrdio da je dobio nekoliko zanimljivih ponuda, ali da, kako je kazao, želi sačekati kraj sezone kako bi dobro razmislio o svemu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Sada imam više vremena gledati fudbal. Radujem se novim prilikama, ali ne odmah. Ugovor s Bayernom mi ističe na kraju ove sezone i tada ću razmotriti nove ponude”, rekao je Ancelotti za italijanski Radio Anch’io lo Sport.

Naglasio je i kako će na kraju izabrati ozbiljan i izazovan projekat na kojem želi raditi.

“Želim ozbiljan projekat koji bi mi dao vremena ali i mir, ali znam da to neće biti nimalo lako. Premier liga mi je zanimljiva, atmosfera je tamo nevjerovatna, ali i stadioni u Bundesligi su sjajni. Ne znam gdje bih mogao završiti, a i Italija je jedna od opcija”, kazao je 58-godišnji italijanski trener.

Podsjetio je kako se prethodnih dana govorilo da bi mogao preuzeti Hrvatsku, Kinu, pa čak i Chelsea.

“Svakog dana se pojavljuju nove glasine o mojoj budućnosti – Hrvatska, Kina, Everton, Chelsea… Nemojte ljutiti mog prijatelja Antonija Contea, s njim često razgovaram”, rekao je Ancelotti.

U dosadašnjoj karijeri je vodio Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid i Bayern Munich.