Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bijesan zbog navijača

Ancelotti: Sljedeći put ćemo sami prekinuti utakmicu

ancelotti

Napoli je sinoć na Meazzi, u derbiju 18. kola Serie A, izgubio od Intera 0:1 pogotkom Lautara Martineza u 91. minuti

Interovoj pobjedi pridonio je i crveni karton štopera Napolija Kalidoua Koulibalyja koji je u 79. minuti kažnjen s dva žuta kartona.

Prvi žuti karton dodijeljen mu je zbog povlačenja Mattea Politana, a drugi nekoliko sekundi kasnije zbog sarkastičnog pljeska upućenog glavnom sudiji Paolu Mazzoleniju nakon dosuđenog prekršaja.

Napolijevi igrači poslije utakmice izjavili su da je Kalidou Koulibaly bio nervozan zbog rasističkog zlostavljanja Interovih navijača.

U Koulibalyjevu zaštitu stao je i Napolijev trener Carlo Ancelotti.

“Triput smo od sudijske delegacije tražili da prekine utakmicu zbog rasističkog skandiranja. Uprkos uvredama sa svih strana, utakmica se nastavila. Nije ni čudo što je Kalidou Koulibaly bio nervozan”, izjavio je nakon utakmice Carlo Ancelotti.

Tijekom utakmice intervenisao je i spiker na stadionu s tri upozorenja da će se susret prekinuti ako se uvredljiva skandiranja nastave.

“Možda bismo sljedeći put pravdu trebali preuzeti u svoje ruke i svojevoljno prekinuti utakmicu. Vjerojatno ćemo izgubiti za zelenim stolom napustimo li teren, ali spremni smo se boriti za svoje principe. Vrijeđanje na rasnoj osnovi nije dobro za talijanski nogomet”, kazao je Carlo Ancelotti.

Nakon utakmice na društvenim se mrežama oglasio i Kalidou Koulibaly.

“Razočaran sam porazom, ali prvenstveno jer sam napustio svoju braću. Međutim, ponosan sam na svoju boju kože. Ponosan sam što sam Francuz, Senegalac, Napolitanac i – čovjek”, objavio je na Twitteru.