italijanska legenda

Andrea Pirlo jedan od glavnih kandidata za klupu Benfice

Sarajevo: Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH
23.07.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Sjednica Predstavnickog doma Parlamentarne skupstine Bosne i Hercegovine. Zoran TegeltijarPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

Rui Costa, predsjednik Benfice i nekada legendarni portugalski reprezentativac, privremeno je na trenersko mjesto postavio Nelsona Verissima

Svađu s igračima, ali između ostaloga i poraz u domaćem Kupu od Porta (0-3) dosadašnji trener Benfice Jorge Jesus je platio odlaskom iz lisabonskog kluba.

Iskusni 67-godišnji strateg tako je drugi put u trenerskoj karijeri napustio Benficu koju je ostavio na trećem mjestu ljestvice (četiri boda manje od Porta i Sportinga), ali i u osmini finala Lige prvaka (dvije utakmice protiv Ajaxa).

Rui Costa, predsjednik Benfice i nekada legendarni portugalski reprezentativac, privremeno je na trenersko mjesto postavio Nelsona Verissima, dosadašnjeg pomoćnika, koji će imati vruću premijeru na toj dužnosti, a to je ligaško gostovanje kod Porta 30. decembra.

Ali, istovremeno Benfica traži i dugoročnije rješenje, a po navodima nekih portugalskih i talijanskih medija jedan od glavnih kandidata, barem u ovom trenutku, je 42-godišnji Andrea Pirlo, donedavni odlični talijanski reprezentativac.

Od nogometa se Pirlo oprostio 2017. godine, a kao trener je radio jedino u Juventusu (kada mu je pomoćni trener bio Igor Tudor).

Kontakt između Rui Coste i Pirla, kako navode isti mediji, već postoji, a ta su dvojica nekadašnjih nogometaša zajedno igrali u Milanu gdje su osvojili i Ligu prvaka. Inače, Pirlo je gotovo kompletnu igračku i trenersku karijeru proveo u Italiji. Iznimka je tek kraj karijere kada je igrao za New York City (2015.-2017.), prenosi Hina.