Fudbal

ugovor na dvije godine

Anel Hajrić novi fudbaler Željezničara

23/06/2020
Foto Armin Herić/fkzeljeznicar.ba

Hajrić je potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju produženja na još jednu sezonu, a prvi trening sa ekipom će obaviti danas od 18 sati u Konjicu

Anel Hajrić, bivši igrač Radomlja, Maribora i Lokerena, novi je fudbaler Željezničara.

Dvadesetčetverogodišnji napadač potpisao je ugovor na dvije godine uz opciju produženja na još jednu sezonu.

Anel Hajrić rođen je 4. marta 1996. godine u Sloveniji. Prošao je omladinske selekcije Maribora, a po isteku juniorskog staža boravio je na posudbama u Kranju i Radomlju. U augustu 2018. godine potpisao je za NK Radomlje, te je u toj sezoni odigrao 29 utakmica i postigao 35 golova. Nakon sjajne sezone stigao je poziv belgijskog Lokerena za koji je igrao posljednjih godinu dana.

– Nedavno je došlo do kontakta s trenerom Amarom Osimom, vodili smo duge razgovore. Imao sam još nekoliko ponuda, ali je preovladala moja želja da zaigram za ovaj klub. Želju pratim, mnogi moji drugari i članovi familije su vatreni navijači Željezničara i to je mnogo doprinijelo da dođem na Grbavicu. Navijačima želim poručiti da nas bodre, da budemo jedna cjelina, a mi ćemo na terenu dati svoj maksimum – kazao je bivši kadetski i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Hajrić je potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju produženja na još jednu sezonu, a prvi trening sa ekipom će obaviti danas od 18 sati u Konjicu, saopćeno je iz FK Željezničar.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.