Fudbal

Anel Hebibović novi igrač FK Sarajevo

11/06/2015

Anel Hebibović, ponajbolji pojedinac mostarskog Veleža u protekloj sezoni, danas je u klupskim prostorijama potpisao ugovor, te postao novi igrač aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, Fudbalskog kluba Sarajevo.

Hebibović je rođen 7. jula 1990. godine u Konjicu i igra jednako kvalitetno na pozicijama desnog krila i desnog bočnog igrača, a u sezoni iza nas, postigao je šest golova, te upisao osam asistencija za njegov bivši klub, Velež.

Nakon zvaničnog potpisivanja ugovora, te predstavljanja u svečanom salonu “Svetozar Vujović”, novi igrač tima sa Koševa, koji je zadužio dress sa brojem 13, za zvaničnu klupsku stranicu, prenio je kako se osjeća nakon što je i oficijelno postao dio Fudbalskog kluba Sarajevo.

“Sretan sam zbog dolaska u veliki Klub, kakav je Fudbalski klub Sarajevo. Sretan sam što sam ovdje, i nadam se da ću ispuniti očekivanja ljudi u klubu, ali i navijača. Dat ću sve od sebe, na svakom treningu i utakmici, kako bih se izborio za stvarno mjesto u ekipi. Mnogo me raduju i predstojeće evropske utakmice, ali i sve što dolazi”, kazao je Hebibović.

Također, u toku svog boravka u klupskim prostorijama, Anel Hebibović je posjetio i Odjel za članstvo i ulaznice Fudbalskog kluba Sarajevo, te je ispunio svoju pristupnicu i tako postao član velike Bordo porodice.

“Ispunio sam pristupnicu i za nekoliko minuta podigao svoju člansku karticu. Rečeno mi je da sam 6147. član Fudbalskog kluba Sarajevo i moram reći da sam impresioniran tom brojkom, ali vjerujem da će ona biti još i veća”, zaključio je Hebibović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.