Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arapi i Kinezi kuju plan za dovođenje Messija i Guardiole u City?

Messi_3072801b

Engleski klub je tokom jučerašnjeg dana objavio da je prodao 13% vlsništva kineskoj investicionoj grupi, koju predvodi medijska kompanija CMC čiji će cilj biti širenje brenda i marketinške vrijednosti kluba na unosno azijsko tržište.

Predstavnik kompanije Ruigang Li, koji je zauzeo svoje mjesto u Upravnom odboru kluba, svojim kolegama je izneo i ambiciozan plan koji za cilj ima da u narednom periodu na Etihad dovede bivši dvojac Barcelone.

Nakon ulaganja od 400 miliona dolara u kupovinu deonica, Kinezi žele da u klub ubace značajna sredstva i pokušaju da dovedu Pepa Guardiolu i Lea Messija.

U planu je investiranje u iznosu od 265 miliona funti kako bi se, prije svega, trofejni trener ubijedio da dođe na klupu Manchestr Cityja, a nakon toga i Leo Messi, koji je igrao pod dirigentskom palicom Pepa Guardiole i osvajao brojne trofeje u katalonskom klubu.

Guardiola je već najavio da će svoju odluku o nastavku karijere donijeti sredinom decembra, nije isključio mogućnost da ostane u Minhenu, a Messi se već neko vrijeme dovodi u vezu sa odlaskom iz Barce.

Razlog su navodno problemi sa porezom, ali je Argentinac u više navrata isticao da nema namjeru da odlazi sa Nou Campa.