Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Problemi u KPZ Foča: Nakon silovanja, zatvorenici se počeli bosti i noževima

KPZ Foča

Nakon što je osuđenik Predrag Đ. s nožem u leđa ubo drugog zatvorenika u Kazneno-popravnom zavodu Foča, fočanski policajci su se uključili u slučaj te su obavili uviđaj u zatvoru.

Zašto je Predrag nasrnuo na zatvorenika Vukašina R. još nije jasno.

U policiji kažu kako o motivina ne mogu govoriti, a tek neslužbeno se moglo čuti kako je do incidenta došlo u ponedjeljak tijekom popodnevne šetnje u krugu zatvora.

“Tokom šetnje zbog nekog razloga su se posvađali i počeli gurati. Usred svađe Predrag je nožem ili nečim oštrim ubo Vukašina, ali nije ga puno ozlijedio. Odmah su intervenirali zatvorski čuvari i spriječili nastavak tučnjave”, rekao je izvor blizak istrazi.

Ovo nije prvi slučaj tučnjave između zatvorenika u KPZ Foča, a iza rešetaka ovog zatvora prijavljen je svojevremeno i slučaj silovanja.

Naime, u novembra 2013.godine zatvorenik Goran D. (45) je osumnjičen da je u spavaonici ove ustanove seksualno zlostavljao drugog osuđenika prijeteći mu premlaćivanjem, ukoliko ne pristane na oralni seks.

Taj se osuđenik požalio zatvorskim vlastima, a prema pričama koje su tada kružile, on je silovatelju dugovao novac i cigarete, a budući da to nikako nije mogao vratiti, ovaj ga je presreo u spavaonici i prisilio ga da mu oralnim seksom vrati dug za cigarete.

Ipak, svjedoka tada nije bilo, nitko nije ništa čuo i sve se temeljilo na iskazu zatvorenika koji se žalio da je silovan, pa se čak tvrdilo da je on izmislio silovanje da bi prešao u drugi kolektiv.