Arda Turan sve bliže transferu iz Atletica u Barcelonu

Atletico Madrid training

Turski reprezentativac i igrač Atletico Madrida Arda Turan je sve bliže transferu na Camp Nou jer su predstavnici Barcelone i Atletica u pregovorima na korak do dogovora.

Katalonski radio javlja da je Uprave Barcelone ubrzala pregovore o dovođenju Turana u svoje redove i da su već „napravili krupne iskorake ka ostvarenju cilja“.

Isti izvor javlja da su Barca, Atletico i sam Turan na korak do realizacije transfera i da se svakog časa očekuje njegova zvanična potvrda.

Navodno trener katalonske ekipe Luis Enrique želi da se dolazak Turana na Camp Nou realizira prije 18. jula kada će biti održani izbori za novog čelnika kluba.

U slučaju da i dođe do transfera, Turan neće moći nastupiti u dresu Barcelone do januara naredne godine zbog ranije izrečene UEFA-ine sankcije prema ovom klubu.

Pored Barcelone, veliki interes za dovođenje Turana u svoje redove pokazuju brojni evropski klubovi, a ponajviše engleski Chelsea i oba velikana iz Manchestera.

Turski fudbaler Turan je karijeru počeo u istanbulskom Galatasarayu, a u Atletico Madrid je došao u augustu 2011. godine. Nakon četiri uspješne sezone na Vicente Calderonu, Turan, najvjerovatnije, ovog ljeta neće moći odoliti ponudama klubova iz evropske klupske elite.