Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP

Argentina deklasirala Urugvaj, Messi pokušao dodati pa postigao sjajan gol

messi twitter

Argentina je povela u 38. minutu neobičnim golom Lionela Messija. On je pokušao da doda loptu Nicolas Gonzalez, ali je on promašio što je prevarilo golmana Urugvaja pa je lopta završila iza njegovih leđa

Fudbalska reprezentacija Argentine pobijedila je prošle noći u Buenos Airesu selekciju Urugvaja sa 3:0, nekoliko sati pošto je pobjednički niz Brazila u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo završen remijem sa Kolumbijom 0:0.

Brazil je prvi na tabeli sa 28 bodova, dok Argentina ima šest bodova manje. Obje selekcije su odigrale po deset utakmica.

Ekvador je treći sa 16 bodova, koliko ima i Urugvaj na četvrtom mjestu, dok je Kolumbija peta sa bodom manje. Ove reprezentacije su odigrale po 11 mečeva. Četiri najbolje reprezentacije plasiraće se na Svjetsko prvenstvo 2022, dok će petoplasirani tim u doigravanje.

Argentina je povela u 38. minutu neobičnim golom Lionela Messija. On je pokušao da doda loptu Nicolas Gonzalez, ali je on promašio što je prevarilo golmana Urugvaja pa je lopta završila iza njegovih leđa.

Messijev neobičan gol možete pogledati na ovom LINKU.

Pobjedu Argentine potvrdili su Rodrigo de Paul golom u 44. i Lautaro Martinez u 62. minutu.

Argentina će u narednom kolu igrati protiv Perua, dok će Urugvaj otputovati u Brazil.

Reprezentacija Brazila je odigrala bez golova sa Kolumbijom u gostima. Brazilci su imali tri dobre prilike na utakmici ali je golman Kolumbije David Ospina izašao kao pobjednik. Najbolju su propustili u 84. minutu koju nije iskoristio Antony.

Kolumbija će u narednom meču dočekati Ekvador, koji je prošle noći izgubio od posljednje plasirane Venecuele sa 2:1.

Bolivija je pobijedila Peru sa 1:0 golom Ramira Vace u 85. minutu. Peru je ostao na 11 bodova i sedmi je na tabeli, dok je Bolivija deveta sa devet.

Fudbaleri Čilea pobijedili su Paragvaj sa 2:0 i tako stigli do desetog boda i kvalifikacijama i zadržali šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. Strijelci za pobjednički tim bili su Ben Brereton i Mauricio.

Paragvaj je ostao na šestoj poziciji sa 12 bodova.