Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

copa america

Argentina na pragu polufinala, Martinez sjajno zabio gol petom

lautaro martinez

Upravo je Brazil prolaz u polufinale osigurao nakon penal, u duelu protiv Paragvaja, koji je završio 0:0 nakon 90 minuta igre

Venecuela i Argentina od 21 sat na legendarnoj Maracani igraju četvrtfinale Copa Americe.

Nakon što se preko Katara provukla u drugi krug, Argentina večeras želi u polufinale protiv reprezentacije koja je prijatno iznenadila u grupi. Venecuela je odigrala 0:0 s Peruom i favoriziranim domaćinom Brazilom te je u zadnjem kolu s 3:1 bila bolja od Bolivije.

Argentina nije uspjela pobijediti Venecuelu ni u jednoj od tri zadnje međusobne utakmice, a zadnju pobjedu upisala je još 2016. godine, također na Copa Americi.

Argentina je povela u 10. minuti golom Lautara Martineza, koji je majstorski zabio petom.

Giovani Lo Celso u 74. minutu udvostručio je prednost Gaučosa, nakon greške golmana Venecuele.

Sačuva li Argentina prednost, u polufinalu ovog izdanja Copa Americe čeka nas prava poslastica, duela protiv Brazila.

Upravo je Brazil prolaz u polufinale osigurao nakon penala, u duelu protiv Paragvaja, koji je završio 0:0 nakon 90 minuta igre. U preostala dva četvrtfinala, na drugoj strani žrijeba igraju Kolumbija – Čile, te Urugvaj – Peru.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.