bihać

Iz rijeke Une izvučeno tijelo muškarca, primjetili ga gosti kafića na obali

New Project (4)

Radi se o muškarcu starosti između 35 i 40 godina

Iz rijeke Une kod gradskog mosta u Bihaću jutros je izvučeno beživotno tijelo muškarca. Identitet stradalog se još utvrđuje, a nije isključeno da se radi o jednom od mnogobrojnih migranata koji borave na teritoriju USK-a i grada Bihaća.

Dok je ispijao jutarnju kafu s prijateljima pored Une u Bihaću, Edin Muslić je jutros oko 10 sati ugledao tijelo koje pluta rijekom.

“U jednom trenutku smo vidjeli kako tijelo pluta, prvo smo pomislili da je u pitanju neka cijev, jer je samo jedna strana bila izbačena. Kada smo shvatili da je tijelo u pitanju, povikali smo vi upomoć, policija je došla za pet minuta. Uzeli su čamac i izvukli su tijelo. Pozvali su i Hitnu pomoć”, ispričao je za RTV USK-a je jedan od očevidaca Edin Muslić.

“Radi se o muškarcu starosti između 35 i 40 godina. Identite te osobe još uvijek nije poznat. Pretpostavka jeste da bi se moglo raditi o stranom državljaninu, odnosno migrantu koji je boravio na području USK-a, ali to ne možemo potvrditi dok se ne izvrši identifikacija. Obdukcijom se će utvrditi uzrok smrti”, rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK-a i dodao:

“Jedino što u ovom trenutku mogu reći jeste da je tijelo vjerovatno već neko vrijeme u vodi, s obzirom na stepen oštećenja tkiva”.