Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup tk

Policija u Lukavcu uhapsila osobu s potjernice

hapsenje-1222

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u srijedu 26. juna, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, lišili slobode D.S. iz Tuzle

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije MUP TK-a slobode su lišili dvije osobe na području Lukavca odnosno Tuzle.

Nakon niza poduzetih operativno taktičkih mjera i radnji, u utorak 25. juna na području općine Lukavac, slobode je lišen A.D. iz Lukavca, za kojim je bila raspisana potraga od strane Općinskog suda u Lukavcu zbog krivičnih djela: Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, počinjenih u mjesecu maju tekuće godine.

Navedena osoba je, uz saglasnost kantonalnog tužioca, predata u dalju nadležnost Sudskoj policiji Općinskog suda u Tuzli.

Takođe, policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u srijedu 26. juna, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, lišili slobode D.S. iz Tuzle. Ta je osoba prilikom uočavanja službenika policije odbacila određenu količinu materije, za koju je vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi ‘cannabis sativa’ u količini od oko 33 grama. D.S. je nakon kriminalističke obrade predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’, saopćio je MUP TK.