Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Argentinski heroj otkrio šta im je na poluvremenu naredio novi selektor Messi

messi govor2222

Haos i anarhija. Tako su argentinski novinari opisivali stanje u reprezentaciji nakon što je Hrvatska dotukla (3:0) njihovu ionako razbijenu reprezentaciju. Potpuno pogubljeni Jorge Sampaoli nakon toga je selektor samo formalno, a sastavljanje ekipe, odabir taktike i zamjene preuzeli su senatori Messi i Mascherano, piše Index.

Nova Argentina, s pet promjena u odnosu na sastav koji se blamirao protiv Hrvatske i s novom taktikom, zaigrala je daleko bolje u ključnoj utakmici u zadnjem kolu grupe i nakon prvog dijela vodila 1:0 protiv Nigerije, konkurenta za prolazak grupe.

Ko zaista vodi ekipu, odnosno ko ju je preuzeo, pokazalo se i na poluvremenu. Da je Sampaoli selektor samo na papiru, vidjelo se u pauzi između dva dijela. Vratio se na klupu sam nakon samo desetak minuta, a igrači su ostali u hodniku s Messijem koji im je davao instrukcije i motivirao ih.

Messi je okupio igrače i nekoliko minuta im dijelio zadatke i objašnjavao što trebaju igrati.

Ali u drugom dijelu bila je to ona loša stara Argentina. Messi opet nije imao s kim igrati, Nigerija je izjednačila i sve do 86. minute imala rezultat koji ju je vodio u osminu finala.

No četiri minute prije kraja, u jednom od argentinskih očajničkih napada, Mercado je prošao desnom stranom i centrirao, a na deset metara od gola, pored svih skupih argentinskih napadača i zvijezda – Higuaina, Messija te Aguera koji je ušao pet minuta ranije – loptu sjajno u mrežu zakucava stoper Marcos Rojo.

U kaznenom prostoru bilo je više Nigerijaca, ali trojica su otišla na Aguera pa je Rojo sjajno poentirao. Volejem vanjskom, i to desnom nogom “koja mu služi samo za hodanje”. Ne zaboravimo da je Rojo namjestio i jedini argentinski gol u prve dvije utakmice.

Cijela zemlja nakon utakmice slavila je neočekivanog heroja, spasitelja nacionalnog ponosa koji je spriječio najveću blamažu, ispadanje viceprvaka svijeta već u grupi SP-a.

Rojo je objasnio da je za preporod Argentine zaslužan Messijev govor igračima na poluvremenu:

“Messi nas je na poluvremenu okupio, rekao nam da se moramo smiriti i zaboraviti na stres. S obzirom na to koliko smo bili nervozni, njegove riječi su nam jako puno pomogle. Meni je dao ogromno samopouzdanje. Svima nam je rekao da je ova utakmica pitanje života ili smrti. Bio je jako tvrdoglav i rekao kako ne smijemo dopustiti da primimo gol.”

Ali Argentina je primila gol. Međutim, Rojo otkriva da je njegov, pobjednički gol, također Messijeva zasluga:

“Rekao nam je da je svakome od nas dužnost da pucamo odakle god možemo, bez obzira na poziciju. Meni konkretno je rekao da jurišam i da napadam bez obzira na sve, što je ponovio čak i Mascheranu. Poslušao sam ga i kada sam vidio da ona lopta dolazi prema meni, opalio sam je iz sve snage i ušla je.”

Rojo se još jednom naklonio Messiju: “Sjajno čita igru i preuzima rizik. On je vođa, najbolji je.”

Messijevu Argentinu u subotu čeka novi veliki ispit na SP-u, osmina finala protiv Francuske.