Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Ukrali mu 200.000 KM dok je bio u Švicarskoj, uhapšena dvojica

27/06/2018

U Loparama su uhapšene dvije osobe zbog teške krađe novca i zlatnog nakita u vrijednosti većoj od 200.000 KM, potvrđeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Slobode su lišeni V. K. (1981.) i D. B. (1969.) iz Lopara, koji su opljačkali Lj.S. iz loparskog mjesta Mačkovac.

Lubi Simikiću je 18. juna prijavio da je u posljednjih trideset dana, dok je boravio u inostranstvu, izvršena provala u njegovu kuću u mjestu Mačkovac te otuđena veća količina novca u raznim apoenima i valutama, kao i zlatni nakit i da je oštećen za iznos veći od 200.000 KM.

Zbog sumnje da su počili ovu tešku krađu uhapšene su osobe V.K. i D. B. iz Lopara, koji su u toku kriminalističke obrade priznale da su izvršile krivično djelo, a pronađen je i dio novca koji su ukrali.

Simikić je rekao da su na meti lopova bile njegove dvije kuće dok je bio u Švicarskoj, gdje inače provodi najviše vremena.

“Ja sam u subotu došao otud i u ponedjeljak sam htio kositi oko kuće. Kada sam ušao unutra, bilo je sve ispreturano. Upali su u dvije kuće i u radionicu. Zavirili su u sve ormare, dirali stvari po stalažama, po kuhinji. Na tavanu nema nijedne stvari koju nisu pomjerili”, rekao je Simikić nakon krađe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.