Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uefa

Arnautović saznao kaznu za primitivni ispad u meču protiv Sjeverne Makedonije

2535 (1)

Arnautović je dijete Srbina i Austrijanke, pa se zato Alioskom obraćao na jeziku za koji je bio siguran da će razumjeti. Ofanzivac Austrije inače je poznat po primitivnim ispadima

Austrijski reprezentativac balkanskih korijena Marko Arnautović saznao je kaznu za divljački ispad u meču prvog kola EP protiv Sjeverne Makedonije.

UEFA ga je zbog vrijeđanja suparnika kaznila jednom utakmicom neigranja na Euru, što znači da propušta sutrašnju utakmicu protiv Nizozemske.

Arnautović je minutu prije kraja prve utakmice na EP-u zabio za konačnih 3:1 u pobjedi Austrije protiv Makedonije na otvaranju Eura.

Gol za istorijski trijumf, prvu pobjedu Austrije na Euru u istoriji, te prvu pobjedu na velikim takmičenjima još od SP-a 1990., Arnautović je proslavio nizom vulgarnih psovki koje je suparničkom igraču Ezgjanu Alioskom sasuo na srpskom jeziku.

“J***m ti majku šiptarsku”, samo je jedna od psovki koje je uputio suparniku s kojim se sukobio tokom utakmice, a bilo je tu još riječi koje razumiju ljudi s ovih prostora.

Dodao je i da mu se gade svi Albanci.

Mnogi se pitaju zašto je Austrijanac gol protiv Makedonije slavio tako da je suparniku na srpskom psovao majku albansku.

Arnautović je dijete Srbina i Austrijanke, pa se zato Alioskom obraćao na jeziku za koji je bio siguran da će razumjeti. Ofanzivac Austrije inače je poznat po primitivnim ispadima.

Alioski je dijelom Albanac, a i on ima reputaciju provokatora. Arnautović nikako nije prestajao sa psovačkom proslavom gola, na što je poludio austrijski kapiten David Alaba.

Dotrčao je do suigrača i snažno ga stisnuo za vilicu, te ga tako držao neko vrijeme uz bijesni izraz lica.

Tek kada je Arnautović prestao urlati i vrijeđati, Alaba je skinuo ruku s njegova lica.

Arnautović se nakon utakmice ispričao i izjavio da nije rasist.