Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sportske igre mladih

Zajedno kao jedan tim: Proslava 11. rođendana Igara u Srebrenici

07 (1)

Plazma Sportske igre mladih svoje putovanje nastavljaju u Gračanici, Gradačcu, Brčkom i Jajcu

Plazma Sportske igre mladih će 18.6.2021. godine u Srebrenici, proslaviti svoj 11. rođendan te zvanično otvoriti svoje ovogodišnje izdanje sa porukom „Zajedno kao jedan tim“ uz pokroviteljstvo Opštine Srebrenica. Pored takmičenja u Srebrenici, dječake i djevojčice očekuje zabavni program sa direktnim tv prenosom na N1 i Sport Klub televiziji, a posebno iznenađenje za sve učesnike otvaranja će biti prisustvo Ambasadora Sportskih igara mladih. Sve aktivnosti će, kao i do sada, biti realizovane uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka. Najljepša sportska priča u BiH, održat će do kraja godine, takmičenja u 45 bh. gradova, a pravo učešća ove godine imaju dječaci i djevojčice 2006. godište i mlađi. Specijalni partner Igara ove godine je Olimpijski Komitet BiH koji sa Igrama na terenima promoviše aktivan i zdrav način života te olimpijska načela.

Igre uz finansijsku podršku USAID-a, nastavile su realizirati projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu.

U prethodnom periodu održana su takmičenja u Živinicama, Tuzli i Srebreniku, a pobjednike ovih gradova očekuju polufinalni turniri za tuzlansku regiju koji će se održati 28.6. u Tuzli. Igre u Tuzlanskom kantonu su organizovana uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade, a takmičenja se održavaju u saradnji sa Sportskim savezom Tuzlanskog kantona.

Igre su se u Živinicama održale po prvi put, a dječaci i djevojčice su se takmičili u nogometu i košarci. Ekipe „Kost i koža“ i „Eurogol“ osvojile su prva mjesta u nogometnim takmičenjima za kategorije 2006. godište i mlađi te 2010. godište i mlađi, dok su se kao najbolji košarkaši pokazali dječaci iz ekipe „Richmond Park“.

„Drago nam je da su Igre stigle i u naš grad. Osvojili smo Coca-Cola Cup i nadamo se da ćemo pobijediti i na polufinalnom turniru te ostvariti plasman na Veliko finale u Sarajevu“ istakao je Mevludin Ikanović, kapiten ekipe „Kost i koža“.
U Tuzli su odigrana takmičenja u nogometu, košarci, tenisu i stonom tenisu, a ekipe „Dragons Tuzla“, „Starz“, „Mladost Suha“ i „Eurogol Živinice“, slavile su ovaj put. Kao najbolji teniseri u Tuzli pokazali su se Elmina Trakić i Kenan Morankić osvojivši prvo mjesto u okviru Toyota Cup-a u tenisu.

“Drago nam je da smo uspjeli ostvariti plasman na polufinalno takmičenje u našem gradu. Bilo nam je zabavno u okviru BH Telecom Cup-a u nogometu za mlađu kategoriju i nadamo se još većoj zabavi na polufinalu“ rekao je Aldin Mujkanović, kapiten pobjedničke ekipe „Mladost Suha“.

Djevojčice i dječaci u Srebreniku su odigrali sjajne nogometne i košarkaške utakmice, a plasman na polufinalno takmičenje ostvarile su ekipe „Venom“, „Pokemoni“ i NK „Mladost“ Srebrenik.

„Osvojile smo prvo mjesto na Kinder Joy of moving Cup-u u Srebreniku i radujemo se polufinalnom takmičenju u Tuzli te se nadamo prolasku dalje“ istakla je Meliha Tursić, kapitenka ekipe „Venom“.

Plazma Sportske igre mladih svoje putovanje nastavljaju u Gračanici, Gradačcu, Brčkom i Jajcu.