Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Engleski Premiership

Arsenal bolji od Manchester Uniteda u borbi za Ligu prvaka

xhaka_arsenal

De Geina reakcija na nevjerovatan Xhakin šut sve govori.

Arsenal je srušio Manchester United 2:0 u derbiju 30. kola Premiershipa i preskočio ga na tabeli. Topnici su slavili golovima Granita Xhake u 12. i Pierre-Emericka Aubameyanga u 69. minuti iz penala, čime su stigli do četvrtog mjesta i sada imaju bod manje od trećeplasiranog Tottenhama te dva više od Crvenih vragova u borbi za Ligu prvaka.

Nastavila je momčad Unaija Emeryja sjajnu seriju na Emiratesu u prvenstvu ove sezone. Arsenal je ostvario 13. pobjedu pred svojim navijačima u posljednjih 15 utakmica, uz dva remija, a posljednji put ga je srušio Manchester City (0:2) još u avgustu 2018. godine.

Također, Topnici su prekinuli rekordni niz Uniteda u gostima od devet uzastopnih pobjeda, dok je Ole Gunnar Solskjaera doživio prvi gostujući poraz kao trener velikana s Old Trafforda u svojoj 18. utakmici. Uz sve to, Arsenal se uspio osvetiti Unitedu za poraz (1:3) u FA kupu 25. januara ove godine.

Nego, vratimo se samoj utakmici, koja je bila jedna od najboljih u Premiershipu ove sezone. Već u devetoj minuti gosti su mogli do vodstva, ali je Romelu Lukaku nakon ubačaja s lijeve strane pogodio prečku s nekoliko metara.

Ubrzo je uslijedila kazna, pa je Arsenal u 12. minuti poveo poslije udarca Granita Xhake s oko 25 metara. Švicarski reprezentativac je opalio, a lopta promijenila smjer i prevarila loše postavljenog golmana Davida De Geau, za veliko vodstvo na Emiratesu.

De Geina reakcija na nevjerovatan Xhakin šut sve govori.

Konačnih 2:0 postavio je Aubameyang iz penala nakon što je Fred srušio Lacazettea u šesnaestercu.