Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Arsenal čeka Bayerna, City ide u Madrid na megdan Realu

arsenal
Foto: Arsenal/Twitter
Bukayo Saka

Kraljevi će nastupiti bez ranije povrijeđenih Davida Alabe i golmana Thibauta Courtoisa, dok Pep Guardiola sigurno neće moći računati na Akea i Walkera

Liga prvaka ulazi u završnicu. Večeras su na rasporedu prve dvije utakmice četvrtfinala elitnog evropskog takmičenja, a imena protivnika garantuju nam dva spektakla.

Arsenal će ugostit Bayerna. Bavarci su u velikoj krizi kada je u pitanu Bundesliga. Šest kola prije kraja sezone imaju čak 16 bodova zaostatka iza lidera i novog šampiona Bayer Leverkusena.

Bayernu je ugrožena i druga pozicija, jer Stuttgart igra sjajno i ima isti broj bodova (60). Zato je Liga prvaka Bavarcima jedini način da spase sezonu.

Na teren će večeras i Manchester City. Aktuelni prvak Evrope ide na megdan Realu u Madrid. Carlo Ancelotti, trener Reala, je strateg s najviše naslova Lige prvaka (četiri) i najviše pobjeda u LP (114), a večeras će upisati svoju 200. utakmicu u elitnom fudbalskom takmičenju.

“To je veliko postignuće. Sjećam se svoje prve utakmice. Bilo je to protiv Sparte Prag kada sam bio u Parmi. Doći do 200 utakmica znači puno. Preživjeti toliko godina u fudbalu, pogotovo u mojim godinama, je uspjeh”, kazao je Ancelotti.

Kraljevi će nastupiti bez ranije povrijeđenih Davida Alabe i golmana Thibauta Courtoisa, dok Pep Guardiola sigurno neće moći računati na Akea i Walkera, dok je upitan nastup Joška Gvardiola.

Oba meča počinju u 21 sat uz direktan prijenos na Arena Sport TV.