Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arsenal do pobjede u nadoknadi vremena, Bilić u problemima

Laurent Koscielny

Ubjedljiva pobjeda Tottenhama, te debakl West Hama nakon dva gola prednosti zasjenili su trijumf Arsenala iz penala u nadoknadi vremena.

Slaven Bilić se nalazi u velikom problemu. Za samo četiri utakmice prokockao je sav kapital kod vlasnika “Čekićara” koji je stekao sjajnim rezultatima prošle sezone.

West Ham je doživeo treći poraz ove sezone, i to nakon što je vodio 2:0 posle svega pola sata igre. Golovi Michela Antonija poslije sjajne role Payeta najavili su slavlje u Londonu, ali je domaćin potcijenio gosta.

U samoj završnici prvog poluvremena Igalo i Deeney donose izjednačenje Watfordu što je nokautiralo “Čekićare”. To gosti koriste i već u prvih 20 minuta nastavka dolaze do pobjede, pogocima Capouea i Holebasa.

http://dai.ly/x4sudzs

U međuvremenu, drugi londonski klub podiže formu, ekspresno. Tottenham je mučio 40-ak minuta sa odbranom Stokea, sve dok Son nije iskoristio proigravanje Eriksena i donio prednost pred samo pauzu.

To je promijenilo sve na terenu, domaćin je počeo da popušta, a Spursi su znali kako to da iskoriste. Danac i Južnokorejac još jednom matiraju Shaya Givena u desetom minutu nastavka, da bi u narednih 15 minuta pogodili Ali i Kane i potvrdili drugi trijumf Tottenhama.

http://dai.ly/x4sujkz

U derbiju na Emiratima Arsenal se izvukao u posljednjem trenutku i osvojio važna tri boda protiv Southamptona.

“Sveci” su poveli u 18. minutu autogolom Petra Čeha, a nakon sjajnog slobodnog udarca Dušana Tadića.

http://dai.ly/x4suiuq

Ipak, desetak minuta kasnije štoper Arsenala Laurent Koscielny donosi poravnanje fantastičnim “makazicama”, da bi se u nastavku oba tima ispromašivala i propuštala šanse za pobjedu.

Shane Long dva puta, te Hojbjerg jednom su propustili prilike za goste, a Alexis Sanchez, Santi Cazorla i Olivier Giroud za “tobdžije”.

Međutim, u 91. minutu Jose Fonte neoprezno startuje u svom kaznenom i poslije međusobnog povlačenja obara Girouda, a trijumf domaćinu sa bijele tačke donosi Santi Cazorla.

http://dai.ly/x4sujkz

Palace je do prve pobjede stigao pogocima svog najskupljeg pojačanja u historiji Christiana Bentekea i Wilfreda Zahe na Riversideu, bodove Bournemoutha je omogućio Calum Willson, dok je Robert Snoodgras u 95. minutu “poništio” gol Stivena Defoura za pobjedu bodova Burnleyja i Hulla.