Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arsenal kažnjen sa 60.000 funti zbog transfera Chambersa

chambers1

Fudbalski klub Arsenal iz Londona kažnjen je sa 60.000 funti (oko 83.500 eura) zbog kršenja odredbi o fudbalskim agentima propisa Fudbalskog saveza Engleske (FA). Kazna izrečena od strane FA odnosi se na transfer Caluma Chambersa iz Southamptona u Arsenal 26. jula 2014. godine.

Chambers je prešao u londonski klub potpisavši dugoročni ugovor za neobjavljenu sumu, a pretpostavlja se da je riječ o 16 miliona funti (oko 22,3 miliona eura). Klub sa “Emiratesa” kažnjen je zbog činjenice da je u sklapanje posla osim Chambersovog ovlaštenog agenta Alana Middletona bio uključen i nelicencirani agent Philip Ercolano.

Osim Arsenala u cijelom ovom slučaju kažnjen je i Middleton koji će na račun FA morati da uplati iznos od 30.000 funti (oko 41.700 eura).

“Sve što smo radili u spomenutom transferu radili smo u nadi da je sve po propisima. Nismo imali nikakvog razloga da vjerujemo kako agent igrača nije ovlašten da bude uključen u pregovore. FA je u potpunosti prepoznao činjenicu da nije postojala nikakva namjera da Arsenal nekoga dovede u zabludu. Poboljšaćemo nadzor svih procedura vezanih za transfere igrača, kako se ovakve stvari ne bi više nikada ponovile”, saopšteno je iz Arsenala.

Chambers je od dolaska u redove “topnika” odigrao 39 utakmica i postigao jedan gol.