Fudbal

Matteo Guendouzi

Arsenal mladog fudbalera odstranio s treninga zbog bahatosti

09/07/2020

Guendouzi je u centar pažnje svjetske javnosti dospio nakon poraza Arsenala od Brightona

Mladi nogometaš Arsenala Matteo Guendouzi nakon niza incidenata koje je napravio u klubu gotovo izvjesno će napustiti London i vrata karijere u redovima Topnika su mu zatvorena.

Guendouzi je u centar pažnje svjetske javnosti dospio nakon poraza Arsenala od Brightona rezultatom 2:1 kada je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka prišao domaćem igraču Nealu Maupayju kojeg je uhvatio za vrat, nakon čega je na terenu nastala velika gužva i nepotrebna tenzija među igračima.

Ovaj mladi igrač klubu je pokušao objasniti incident rekavši kako je želio zaštiti saigrače, no situacija se desila na kraju utakmice, a golman Bernd Leno povredu je doživio u prvom poluvremenu, što je ujedno i razlog sukoba igrača na terenu.

Pomenuta situacija ujedno je bila i “tačka ključanja” između Guendouzija i Arsenala, s obzirom na to da je ovaj mladi igrač ranije pravio probleme. France Football piše da je ovaj veznjak odbio da se izvini Arteti i sportskom direktoru Eduu, a ni razgovor s Davidom Luizom nije puno pomogao.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.