Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arsenal napadao, Mourinho slavio (VIDEO)

arsenal_united

Manchester United ostao je u utrci za naslov prvaka Engleske, a Jose Mourinho još jednom proslavio pobjedu u kojoj je protivnik bio bolji i opasniji tim. U 15. kolu Premierlige kao gost je s 3:1 u Londonu pobijedio Arsenal.

Već je u četvrtoj minuti gosti su šokirali London nakon lijepe akcije Pogbe i strijelca Valencije. Sedam minuta kasnije Lingard je povećao vodstvo poslije sjajnog napada i povratne lopte Martiala.

Arsenal se nakon toga probudio, ali i ispromašivao. Ipak, u 49. minuti Lacazette je smanjio, a zatim je Arsenal promašio nevjerovatnu priliku kada je De Gea u jednom napadu odbranio udarce Lacazettea i Sancheza.

Naravno, ubrzo je uslijedila kazna iz kontranapada drugim današnjim golom Lingarda.

Da se derbi ne pamti samo po Arsenalovim promašajima (33 udarca, 15 u okvir gola, 75 posto posjeda lopte i 12 kornera) i Unitedovim ubojitim kontrama, pobrinuo se Pogba koji je zbog oštrog prekršaja dobio izravni crveni karton te će propustiti derbi sa Manchester Cityjem u sljedećem kolu.

Do kraja utakmice sudac Marriner je propustio dosuditi jedanaesterac za Arsenal kojim bi domaći možda učinili završnicu utakmice zanimljivijom.

Mourinhova ekipa ima pet bodova manje i utakmicu više od vodećeg Cityja, dok je Arsenal peti i čeka ga još jedna sezone u kojoj će se samo boriti za plasman u Ligu prvaka.

Sead Kolašinac igrao je do 76. minuta kada ga je na travnjaku zamijenio francuski napadač Giroud.

U preostalih sedam susreta odigranih danas, postignuti su sljedeći rezultati: Chelsea – Newcastle 3:1, Brighton – Liverpool 1:5, Everton – Huddersfield 2:0, Leicester – Burnley 1:0, Stoke – Swansea 2:1, Watford – Tottenham 1:1 i WBA – Crystal Palace 0:0.