Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon loših rezultata

Arsenal otpustio Unai Emeryja

emery

Istakli su da će do imenovanja novog menadžera Emeryja zamijeniti dosadašnji asistent i bivši igrač kluba Freddie Ljungberg.

Londonski Arsenal odlučio je otpustiti trenera Unai Emeryja nakon niza loših rezultata, najgorih još od 1992. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Arsenal nema pobjedu u posljednjih sedam utakmica, a 48-godišnjem Emeryju je uručen otkaz nakon sinoćnjeg poraza 1:2 na Emiratesu od Eintrachta iz Frankfurta u Ligi Evrope.

“Topnici“ su ove sezone upisali samo četiri pobjede u 13 premierligaških utakmica i nalaze se na osmom mjestu, udaljeni osam bodova od četvrtog mjesta, posljednjeg koji donosi plasman u Ligu šampiona.

Emery je imenovan za nasljednika Arsena Wengera u maju 2018. godine, ali je na poziciji menadžera ostao samo 18 mjeseci.

Iz Arsenala su objavili da je odluka donesena zbog toga što rezultati i igre ekipe nisu na potrebnom nivou. Također, istakli su da će do imenovanja novog menadžera Emeryja zamijeniti dosadašnji asistent i bivši igrač kluba Freddie Ljungberg.

“Imamo potpuno povjerenje u to da će nas Freddie povesti naprijed. U toku je potraga za novim glavnim trenerom i čim taj proces bude završen obavijestićemo javnost“, saopštili su iz Arsenala.

Emery je tokom karijere osim Arsenala sa klupe vodio Lorcu Deportivo, Almeriju, Valenciju, moskovski Spartak, Sevillu i Paris Saint-Germain.