Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arsenal potvrdio da je Unai Emery novi menadžer

Unai Emery

Fudbalski klub Arsenal danas je zvanično potvrdio da je Unai Emery imenovan za novog menadžera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Španski trener će na klupi “topnika“ naslijediti Arsenea Wengera, koji je nakon 23 godine na kraju ove sezone odlučio napustiti klub.

“Sproveli smo povjerljivu, opsežnu i rigoroznu potragu, koja je uključivala obimne pozadinske reference, podatke, video-analizu i lične sastanke sa svim kandidatima koji su ušli u uži izbor. Svi su bili zainteresovani za ovu poziciju, ali smo bili jednoglasni u našem izboru Emeryja da predvodi novo poglavlje u istoriji kluba“, rekao je Ivan Gazidis, izvršni direktor Arsenala.

On je naglasio da je Emery tokom karijere stvorio neke od najboljih mladih igrača u Evropi, te da gaji uzbudljiv i progresivan stil fudbala, što savršeno odgovara Arsenalu.

Emery, koji je nedavno saopštio da na kraju sezone napušta Paris Saint-Germain, nije krio zadovoljstvo što će preuzeti Arsenal.

“Oduševljen sam što sam došao u veliki klub. Arsenal je poznat i voljen širom svijeta zbog svog stila igre, posvećenosti mladim igračima, fantastičnog stadiona i načina na koji se klub razvija. Veoma sam uzbuđen što mi je ukazano povjerenje da počnem novo poglavlje u istoriji Arsenala“, kazao je Emery.

Španac će potpisati dvogodišnji ugovor s klubom iz Londona. Prethodno je osim PSG-a, vodio Lorcu, Deportivo, Almeriju, Valenciju, Spartak iz Moskve i Sevillu, s kojom je čak tri puta za redom osvojio Ligu Evrope.