Fudbal

Niz bez pobjede

Arsenalu se ovo nije desilo 42 godine

06/12/2019

Sljedeće dvije utakmice u Premier ligi također neće biti lagane

Arsenal je u 15. kolu Premier lige izgubio kod kuće protiv Brightona 2:1 što mu je deveta utakmica zaredom bez pobjede.

Ni otkaz Unaiju Emeryju nije razdrmao ekipu, a koliko Arsenal igra loše, govori i sljedeći podatak. Ovo im je drugi najduŽi niz bez pobjede u istoriji kluba. Najduži se dogodio davne 1977., kada Topnici nisu slavili u 10 utakmica zaredom, što znači da i rekord nije daleko.

Sljedeće dvije utakmice u Premier ligi također neće biti lagane. Gostuju kod West Hama u gradskom derbiju, a potom kolo kasnije dočekuju Manchester City. Rekord barem ne bi trebali srušiti jer između te dvije utakmice gostuju kod belgijskog Standarda u Europa ligi, a tamo su ipak favoriti.

“Na poluvremenu smo si rekli da ovo nije Arsenal, da moramo pokušati bolje. Bilo je teško, nije nas bilo u prvom poluvremenu, nismo naporno radili i nismo htjeli igrati. Ne možeš tako ući u utakmicu. Drugi dio smo bili bolji, ali imali smo problema s njihovim kontrama i nismo imali samopouzdanja. Dali smo im 45 minuta kod kuće. Najviše moram raditi na vraćanju samopouzdanja. To je briga za svakog trenera, kad ti ekipa nema samopouzdanja”, rekao je Freddie Ljungberg, legenda kluba koja je zamijenila Emeryja na mjestu menadžera.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.