BiH

Dnevni red

Četvrtog dana zasjedanja NSRS-a o zakonima o finansijama, reviziji

06/12/2019

NSRS bi trebalo da se, između ostalog, izjasni o prijedlozima odluke o raspuštanju skupština općina Rudo i Teslić.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) bit će nastavljena danas razmatranjem Nacrta zakona o izmjeni Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja.

Na dnevnom redu je još devet tačaka, među kojima i nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o računovodstvu i reviziji, javno – privatnom partnerstvu, koncesijama, te zaštiti životne sredine.

NSRS bi trebalo da se, između ostalog, izjasni o prijedlozima odluke o raspuštanju skupština općina Rudo i Teslić.

Treći dan nastavka 8. redovne sjednice okončan je kasno sinoć raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Republike Srpske, koji su predložili poslanikci Jelena Trivić (PDP), Draško Stanivuković (PDP) i Nebojša Vukanović (Klub SDS).

Jedan od razloga za usvajanje ovog zakona je, prije svega, otklanjanje sumnji u vjerodostojnost podataka o diplomama zaposlenih, navela je Trivić.

Obrazlažući u entitetskom parlamentu ovaj nacrt zakona, rekla da se u medijima i svakodnevnoj komunikaciji detektuju slučajevi sumnjivo sticanih diploma funkcionera i zaposlenih u javnom sektoru u RS, odnosno sumnje u njihove stručne kvalifikacije.

– Cilj je sistemski riješiti ovaj društveni problem i da na osnovu ovog zakona diplome provjerava organ zadužen za vođenje pomenutog registra – kazala je ona.

Razmotren je Nacrt zakona o sportu, čiji je osnovni cilj potreba za unapređenjem razvoja sporta i sportskog sistema.

Obavljena je i rasprava o nacrtima zakona o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć u RS, visokom obrazovanju, obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju i poreskom postupku RS.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.