Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legendarni stručnjak

Arsene Wenger ima novi posao

ArseneWenger

“Veselim se svojim novim zadaćama koje smatram iznimno važnima”

Nekoliko sedmica nakon što ga se ozbiljno počelo povezivati s Bayernom, Arsene Wenger našao je novi posao.

Legendarni 70-godišnji francuski stručnjak postao je FIFA-in šef globalnog nogometnog razvoja i tako dobio prvi posao nakon što je na kraju sezone 2017./2018. otišao iz Arsenala nakon 22 godine.

Wenger će biti zadužen za praćenje razvoja fudbala na svim nivoima po cijelom svijetu, a bit će i član odbora IFAB-a koji odlučuje o eventualnim promjenama pravila nogometne igre. Francuz je postavljen i na mjesto predsjednika FIFA-ine službe koja analizira velika takmičenja, a povremeno će raditi i na trenerskoj akademiji te će pomagati penzionisanim igračima koji žele postati treneri.

“Veselim se svojim novim zadaćama koje smatram iznimno važnima. Oduvijek sam želio analizirati i unaprjeđivati nogomet i vjerujem da je ovo najbolje mjesto za to”, rekao je Wenger za službenu FIFA-inu stranicu.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.