Fudbal

Legendarni stručnjak

Arsene Wenger ima novi posao

13/11/2019

"Veselim se svojim novim zadaćama koje smatram iznimno važnima"

Nekoliko sedmica nakon što ga se ozbiljno počelo povezivati s Bayernom, Arsene Wenger našao je novi posao.

Legendarni 70-godišnji francuski stručnjak postao je FIFA-in šef globalnog nogometnog razvoja i tako dobio prvi posao nakon što je na kraju sezone 2017./2018. otišao iz Arsenala nakon 22 godine.

Wenger će biti zadužen za praćenje razvoja fudbala na svim nivoima po cijelom svijetu, a bit će i član odbora IFAB-a koji odlučuje o eventualnim promjenama pravila nogometne igre. Francuz je postavljen i na mjesto predsjednika FIFA-ine službe koja analizira velika takmičenja, a povremeno će raditi i na trenerskoj akademiji te će pomagati penzionisanim igračima koji žele postati treneri.

“Veselim se svojim novim zadaćama koje smatram iznimno važnima. Oduvijek sam želio analizirati i unaprjeđivati nogomet i vjerujem da je ovo najbolje mjesto za to”, rekao je Wenger za službenu FIFA-inu stranicu.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.