Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener arsenala

Arteta želi dovesti Jovića iz Reala, vidi ga kao zamjenu za Aubameyanga!?

MB-COMP-ARSENAL

Prema izvještajima španskih medija, 22-godišnji Srbijanac bi predstavljao idealnu zamjenu za Aubameyanga, čiji ugovor sa Arsenalom ističe narednog ljeta zbog čega se sve češće pominje njegov odlazak ove godine

Mikel Arteta, menadžer Arsenala navodno želi dovesti Luku Jovića, napadača Real Madrida, jer ga vidi kao odličnu zamjenu za Pierre-Emericka Aubameyanga, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema izvještajima španskih medija, 22-godišnji Srbijanac bi predstavljao idealnu zamjenu za Aubameyanga, čiji ugovor sa Arsenalom ističe narednog ljeta zbog čega se sve češće pominje njegov odlazak ove godine.

Jović je stigao u “kraljevski klub“ prošlog ljeta iz Eintracht Frankfurta za 60 miliona eura, ali je počeo samo četiri ligaške utakmice i nalazi se izvan planova trenera Zinedinea Zidanea.

Jović je ove sezone za Real odigrao svega 21,75 posto mogućih minuta, a smatra se da je trenutno čak Mariano Diaz u prednosti u odnosu na njega kada je u pitanju izbor napadača.

Navodno Jovića želi i italijanski Napoli, koji je u dobrim odnosima sa njegovim agentom Falijem Ramadanijem. Naime, Ramadani je menadžer čak trojici igrača Napolija, Kalidou Koulibalyju, Nikoli Maksimoviću i Diegu Demmeu.

Jović je profesionalnu karijeru počeo u Crvenoj zvezdi iz koje je prešao u Benficu, a zatim u Eintracht. Od dolaska u Real Madrid upisao je 15 nastupa i postigao dva gola. Za reprezentaciju Srbije odigrao je sedam utakmica uz dva pogotka.