Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bivši nogometaš

Atentat na Kovačevića: Izbjegao je metak, pištolj je pronađen, auto zapaljen

kovacevic – napad

Automobil marke Smart, koji se nalazio na policijskom spisku ukradenih vozila, pronađen je zapaljen kako bi se prikrili tragovi napada

Objavljeni su novi detalji sinoćnjeg napada na srpsku nogometnu legendu Darka Kovačevića u predgrađu Atine.

Donedavni direktor Nogometnog saveza Srbije i bivši napadač Crvene zvezde, Sheffield Wednesdaya, Real Sociedada, Juventusa, Lazija i Olympiakosa koji sada u grčkom klubu radi kao šef skauta, upucan je oko 21 sat ispred svog doma u naselju Glyfada.

Nepoznati počinitelj pokušao je ubiti Kovačevića dok je bio u automobilu. Iz obližnjeg malog auta, koji je kasnije identificiran kao Smart, prišao mu je napadač s pištoljem iz kojeg je pucao prema srpskom asu.

Kovačević je u posljednji tren uspio reagirati i leći te si je tako vjerovatno spasio život. Grčki mediji pisali su da je atentator prilikom napada pogodio Kovačevića u nogu.

Hitna pomoć je brzo reagirala i prevezla Kovačevića u bolnicu, on je izvan životne opasnosti, a nakon napada opisao je kako je upucan.

“Vidio sam čovjeka ispred automobila s pištoljem uperenim u mene. Instinktivno sam skočio desno i u tom trenutku me upucao, zatim je počeo trčati, ušao je u vozilo i nestao”, rekao je Kovačević nakon pucnjave policijskim inspektorima.

Dva sata nakon napada policija je pronašla automobil koji je koristio atentator na Kovačevića i u njemu sredstvo kojim je izvršen napad.

Automobil marke Smart, koji se nalazio na policijskom spisku ukradenih vozila, pronađen je zapaljen kako bi se prikrili tragovi napada. U njemu je ipak pronađen ključan predmet – pištolj marke Glock, iz kojeg je pucano na Kovačevića.

Tokom noći grčki mediji objavili su da Kovačević ipak nije pogođen u napadu te da je u bolnicu primljen ozlijeđen, ali bez rane od metka.

Pišu da je zahvaljujući brzoj reakciji i bacanju u stranu bivši nogometaš prošao bez ozljeda od vatrenog oružja te da se ozlijedio u padu.