Raul Bravo

“Kompletna izmišljotina je da sam naručio ubistvo Darka Kovačevića”

kovacevic bravo

Bivši igrač Real Madrida negirao je sve optužbe u razgovoru za Marcu

Bivši srpski nogometaš Darko Kovačević preživio je prije dvije sedmice atentat u predgrađu Atene. Nemile scene dogodile su se u utorak navečer u naselju Gilfada, kada je nepoznati počinitelj pokušao ubiti bivšeg napadača Juventusa i Real Sociedada ispred kuće.

Kovačević je bio u automobilu kada se napadač dovezao do njega. Izašao je iz auta i zatim prišao vozilu bivšeg legendarnog srpskog nogometaša.

Kovačević je u posljednji tren uspio reagovati i leći te si je tako vjerovatno spasio život. Pojedini mediji navode da je atentator prilikom napada pogodio Kovačevića u nogu.

Istraga traje, ni dalje se ne zna ko je naručio ubistvo, a jedino ime koje je dospjelo u javnost je ono Raula Brava. Srpski Telegraf je pisao kako se Kovačević zamjerio Bravu u Olympiacosu, gdje su zajedno dijelili svlačionicu od 2007. do 2009.

Ipak, bivši igrač Real Madrida negirao je sve optužbe u razgovoru za Marcu.

“Potpuna izmišljotina”

“Ostao sam šokiran kada sam vidio da piše da sam ja naručio ubistvo”, započeo je Bravo pa je nastavio:

“To sam već jednom rekao, moj odnos s Darkom je sjajan. Njihove optužbe su potpuna izmišljotina, ludilo. Pričao sam s Darkom, nazvao me dva dana nakon toga i znao sam da će se nasmijati na takve gluposti. Priznao je da mu se porodica boji i da ne zna zašto se ovo dogodilo. Rekao sam mu da ostane miran”, priča Bravo.

Podsjetimo, Raul Bravo imao je velikih problema sa zakonom prošle godine. Jedan je od jedanaestorice uhićenih u velikoj akciji španske policije protiv namještanja utakmica, korupcije i pranja novca, kada su, između ostalih, pali i kapetan Valladolida Borja Fernandez, bivši veznjak Leedsa Samuel Saiz i predsjednik Huesce Agustin Lasaosa.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.